понеділок, 6 березня 2017 р.

Коментовані читання «Байка-джерело мудрості» (190 років від дня народження Леоніда Глібова – українського байкаря, поета, прозаїка)

Найкращим українським байкарем назвав Леоніда Глібова Іван Франко, вважаючи насамперед байки головним титулом заслуги талановитого поета. Не одне покоління від безтурботних дитячих днів і до похилого віку супроводжують мудрі і пронизливі, лагідні і жартівливі, а також і сумовиті слова байок і пісень відомого поета.
В Тлумацькій дитячі бібліотеці  було проведено коментовані читання  «Байка - джерело мудрості». Діти з великим задоволенням читали байки Леоніда Глібова, а також відповідали на запитання вікторини  «Байка-відгадайка». У творах Глібова для наймолодших читачів виявляється тонке відчуття дитячої психології і неабиякий учительський хист. Його байки і тепер вчать на пам’ять , вони прищеплюють глибоку любов до праці, природи, творчості, пізнають високі моральні якості, вчать любові до рідної мови, її краси і милозвучності. Багато байок включено до шкільних програм та енциклопедійних збірників.


Немає коментарів:

Дописати коментар