четвер, 4 червня 2020 р.

«Горить зоря її поезії над краєм» Виставка присвята (до дня народження Лесі Українки)


За своє недовге 42 – річне життя Леся Українка створила безсмертні перлини в усіх жанрах літератури – від витонченої лірики до глибоких драматичних поем, від гострих поезій громадянського пафосу до філософських, а подекуди й іронічних роздумів, від серйозних публіцистичних і критичних статей до казкового світу феєрій і дитячої літератури.
Рідна українська земля, її велична, героїчна, а подекуди й сумна історія, багатогранна і неповторна художня творчість, співуча мова, - ось джерела, що живили і надихали її творчість.
Першим помітив і оцінив величезний талант Лесі Українки Іван Франко, сказавши, що від часу Шевченкового "Заповіту" Україна не чула такого сильного, гарячого та поетичного слова.
До дня народження Лесі Українки (25 лютого 1871 року) бібліотека для дітей підготувала книжкову виставку «Горить зоря її поезії над краєм».
За матеріалами книжкової виставки з читачами була проведена бесіда "Вічно живий голос Лесі Українки". Бібліотекар розповіла дітям про цікаві сюжети життєвого та творчого шляху відомої поетеси, познайомила із збірками творів Лесі Українки, матеріалами про її життя і творчість у посібниках та періодичних виданнях дитячої книгозбірні.



Немає коментарів:

Дописати коментар