пʼятницю, 2 листопада 2018 р.

Історичний репортаж: "ЗУНР - перший пагінець держави"


Листопадові дні 1918 року . Героїчна сторінка нової історії, пов’язана з боротьбою за незалежність українського народу. Так! Це-велика історична подія, коли українці взяли у Львові владу і проголосили незалежну Західноукраїнську Народну Республіку.

            У 1918 році, в ніч з 31.10 на 1.11. Українська Національна Рада взяла владу до своїх рук у Львові.  Історія ЗУНР була недовгою, але героїчною і ще раз підтвердила прагнення українців мати власну державу.
     Події того часу тісно перегукуються з теперішніми, коли народ прагне бути вільним, а Україна неподільною.
            Працівники абонементу Тлумацької бібліотеки для дітей провели Історичний репортаж «ЗУНР – перший пагінець держави» з користувачами бібліотеки -  учнями Тлумацької школи . Бібліотекар ознайомила дітей з літературою, яка представлена на книжковій виставці «ЗУНР – провісниця держави Україна».
            Листопадовий Зрив та його Державний Акт проголошення самостійності  Західноукраїнської Народної Республіки мав  незаперечне значення загальної національної історичної події, бо саме Перший Листопад був тим душевним фундаментом, що створив передумови, для Акту січня 1919 року, який остаточно вирішив з’єднання всіх українських земель в одну Соборну Українську Державу.




Немає коментарів:

Дописати коментар