пʼятницю, 24 червня 2016 р.

22 червня - День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

І живуть у пам’яті народу
Його вірні дочки і сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної, великої війни.
В. Симоненко

Війна, що прийшла на українську землю червневим ранком 1941 року,  увірвалася до кожної сім’ї, до кожної оселі, покалічила мільйони доль, забрала життя, спотворила чудову природу нашої Батьківщини, перетворила на руїни тисячі міст і сіл.
Чим дальше віддаляє нас час від подій Великої Вітчизняної війни, тим важливішим постає завдання, донести молодому поколінню історію тих страшних років.
У рамках відзначення  Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, 22 червня в районній бібліотеці для дітей було проведено літературно-історичний спомин «День, що зруйнував життя мільйонів» , метою якого було згадати  тих, хто поліг на полі бою, кого замучили у таборах і в’язницях, хто жертвував найдорожчим задля того, аби наша Батьківщина була вільною від будь-якого завойовника.

Приємно відмітити, що розповідь бібліотекаря, викликала живий інтерес  у присутніх, вони  уважно слухали, відповідали на запитання, ділилися своїми історіями про війну, які у їхніх сім’ях переходять від покоління  до покоління.  На підготовленій книжковій виставці-реквієм «Роки обпалені війною» кожен користувач мав змогу познайомилися з літературою про ті грізні роки.


Немає коментарів:

Дописати коментар