вівторок, 26 квітня 2016 р.

Година пам’яті ««Вшануймо тих, хто світ урятував.»

«Чи буде квітень, як завжди,
Дарунком весняної здоби,
Чи власним іменем біди
Ми назвемо його «Чорнобиль?»
26 квітня 2016 року виповнюється 30 років з моменту техногенної ядерної катастрофи – аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Вона принесла багато горя і смутку тоді. А тому, що найстрашніші її наслідки проявляються саме тепер, коли не дні і місяці, а роки стали віддаляти нас від тої страшної трагедії.
Щоб вшанувати  ліквідаторів аварії хто віддав своє здоров’я, а то й життя Тлумацька районна бібліотека для дітей влаштувала книжково-ілюстративну виставку «Чорнобиль…Трагедія…Пам'ять…» та провела годину-пам’яті «Вшануймо тих, хто світ урятував.
Бібліотекар згадала історію аварії на атомній станції, розповіла про горе, яке своїм чорним крилом накрило багатостраждальну українську землю, щоб поглибити знання читачів про неї, висловити особисту стурбованість кожного за все, що відбувається навколо, навчити сприймати чужу біду, чужий біль, як свій власний.
В заході брали участь користувачі бібліотеки  учні 7-А класу (класний наставник Крупа Н.І. та вчитель української літератури Гошилик В.В.), вони хвилиною мовчання вшанували пам'ять ліквідаторів аварії. Із співчуттям у своїй душі читали рядки з творів українських майстрів слова, котрі були на місці цих подій, чи якось пов’язані з ними.
Про Чорнобиль пишуть багато. І це зрозуміло. Бо то є невигоєний  біль нашої Землі, наша українська трагедія. Вони повертають нас у минуле, не дають приспати нашу пам'ять і насторожують, бо те що сталося, це ще не вся правда про Чорнобиль…

Немає коментарів:

Дописати коментар