вівторок, 19 квітня 2016 р.

Всеукраїнський конкурс «Найкращий читач України - 2016»

III обласний етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання “Книгоманія — 2016”
Світло об'являється,
Як відкриєш книжку.
Де ж воно дівається,
Як закриєш книжку?
Не впадай в зажурості,
Мій малий читачу,
Я те світло мудрості
В твоїм серці бачу.
Дмитро Павличко
Кожного року бібліотеки України проводять Всеукраїнський конкурс «Найкращий читач»,  де традиційно запрошують дітей у тишу книги, цю тишу порушує їхній зміст, їхнє слово, яке переносить в глибину віків, допомагає збагнути істину Бога, вивчити історію України, рідного краю. З них промовляють до нас поети, письменники, драматурги, художники.
Душа книги, її слово – це добірне зерно посіяне в душах дітей, яке проростає хорошим сходом.
Щоб зібрати багатий урожай знань, які почерпнули читачі з великого «поля книги» - Тлумацька районна бібліотека для дітей провела II етап Всеукраїнського конкурсу – «Найкращий читач України - 2016 року», серед читачів-учнів 6-7 класів. Конкурс проходить в 4 етапи: 1-й відбірковий, проводився в усіх шкільних, дитячих і сільських бібліотеках (філіях); 2-й міський/районний – у дитячих бібліотеках райцентрів; 3-й обласний – в обласних центрах, 4-й підсумковий буде проводитися у Львові. Організатори конкурсу – громадська фундація «Форум видавців», Національна бібліотека України для дітей, Українська бібліотечна асоціація, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, Українська асоціація працівників бібліотек для дітей за сприяння: Міністерства культури України, Управлінь культури обласних держадміністрацій.
Переможці дитячої бібліотеки приймали участь у III етапі конкурсу, який проходив 19 квітня 2016 року в Івано-Франківській обласній бібліотеці для дітей.
Змагаючись за звання кращого читача України перші місця отримали читачі Тлумацької ЦБС. З категорії 6-х класів став учень 2-Б класу Тлумацької гімназії Пасічняк Богдан Віталійович та з категорії 7-х класів стала учениця 7 класу  Озерянського НВК Кудельська Софія Ігорівна,  які були нагороджені грамотами і призами.
Попереду на них та їхніх колег зі всієї України чекає незабутній Фестиваль дитячого читання «Книгоманія», який відбудеться 12-15 травня у місті Львові.






Немає коментарів:

Дописати коментар