пʼятницю, 25 листопада 2016 р.

Пам'ять-реквієм «Чорні крила голодомору»

На початку ХХ століття Україна зазнала одну з найстрашніших трагедій  не лише у вітчизняній, але й у світовій історії – голодомор.
Голодомор став національною трагедією. Тільки протягом 1932-1933 р.р. загинула п’ята частина сільського населення України. Ця трагедія відібрала життя, за різними оцінками, від 7 до 10 мільйонів наших співвітчизників. 
По всій Україні в кожну четверту суботу листопада відзначається День пам’яті жертв голодомору та політичних репресій. Відзначається, щоб зберегти історичну пам’ять поколінь, без чого не можна відчувати себе єдиним народом.
25 листопада в Тлумацькій бібліотеці для дітей вшанували пам’ять жертв голодомору, провівши пам’ять-реквієм «Чорні крила голодомору». У глибокій зажурі та сльозами на очах діти читали поетичні рядки та слухали розповідь бібліотекаря про страшні роки 32-33 років. Біля книжкової виставки «Голодомор – трагедія українського народу» проведено огляд літератури. Користувачі бібліотеки мали можливість ознайомитися із спогадами очевидців, переглянути документальні фотографії. 
Хвилиною мовчання, молитвою, запаленою свічкою пам’яті, символічне тепло, якої зігріло душі тих хто в стражданнях і муках прощався з цим світом.

Вічна їм пам’ять…








Немає коментарів:

Дописати коментар