понеділок, 23 травня 2016 р.

Акція «Читаємо Шевченка»

Усе знесла й перемогла
його любові сила.
Того великого вогню
і смерть не погасила. 
    Леся Українка


Унікальна творчість Тараса Шевченка та його подвижницьке життя, зробили його постать одним із найпотужніших, найпривабливіших і найвідоміших символів України та українського народу.  
22 травня – важлива дата для кожного українця. У цей день прах Тараса Григоровича Шевченка, згідно з його заповітом, було перепоховано в Україні на вершині Чернечої гори,  на високому березі Дніпра,  кількома кілометрами нижче Канева. У тій місцевості поет наприкінці свого життя мріяв оселитися, і там він заповів себе перепоховати.
     Тлумацька центральна  бібліотека для дітей долучилася до акції «Читаємо Шевченка», що була присвячена 155-річниці від дня його перепоховання.   Саме ця знаменна подія  зібрала юних читачів Тлумача біля пам’ятника Великого Кобзаря. Застигший в камені Тарас слухав рядки нев’янучих власних творів та полум’яні поетичні слова вдячних нащадків, що прозвучали з вуст молодого покоління.  Шанувальники Шевченкової спадщини: Лесюк Софійка, Павлюк Вікторія, Богович Денис, Молодцов Едуард, Яців Станіслав, Кулинич Вікторія, Гаморак Юлія, Зелез Настя,  щиро, з дитячою безпосередністю та відчуттям гордості за свою країну, яка народила генія та великого вчителя читали безсмертні твори.






Немає коментарів:

Дописати коментар