пʼятницю, 20 травня 2016 р.

День вишиванки у дитячій бібліотеці

Наша вишивка – то пісня України,
Нашої священної землі.
В ній співають ранки солов’їні
Квітом розквітаються гаї.

Сьогодні, у третій четвер травня, українці вже традиційно святкують День вишиванки. Цей День не є офіційним, але відзначають його не тільки в Україні, але й за її межами.
День вишиванки – свято національної єдності, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу та об'єднати українців.
Вишиванка – символ, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються.
У цей день бібліотекарі Тлумацької  бібліотеки для дітей, долучившись до акції «Вишиванка – твій генетичний код» провели літературно – музичну композицію «Українська вишиванка в поезіях та піснях».  Бібліотекар розповіла присутнім про історію вишиванки її розмаїття, призначення та застосування в побуті а також про чарівні властивості орнаментів у  різних регіонах України. Користувачі бібліотеки, одягнені в вишиті сорочки, а саме: Богович Денис, Кулинич Віка, Цапчук Вікторія, Гаморак Юля – читали вірші присвячені українській вишивці,  у виконанні Ані Панасенко та Павлюк Віки, звучали пісні: «Мамина сорочка»,  «Два кольори» та «Вишиванка»
У читальній залі була підготовлена  книжкова виставка – перегляд «Українська  вишиванка – символ та оберіг нації», на якій представлені книжки, альбоми, листівки.
Основна мета заходу – це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом.






Немає коментарів:

Дописати коментар