середу, 16 червня 2021 р.

Ігрова карусель «Дитинство – країна книжкових забав та розваг»

У перший день літа, 1 червня, в усьому світі відзначається Міжнародний день захисту дітей.

Це одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було ухвалено Міжнародною демократичною федерацією жінок на спеціальній сесії в листопаді 1949 року.

В Україні День захисту дітей встановлено відповідно до Указу Президента України від 30 травня 1998 року № 568/98 і відзначається щорічно, також 1 червня.

Бібліотека для дітей Публічної бібліотеки Тлумацької
міської ради гостинно приймала своїх відвідувачів
у цей святковий день. Цікавий та емоційний заряд енергії отримали користувачі бібліотеки – учні Тлумацького ліцею №2 , під час ігрової каруселі «Дитинство – країна книжкових забав та розваг», також бібліотекарі розповіли про історію свята, а головний спеціаліст «Тлумацького бюро правової допомоги»  Чігур Наталія розповіла присутнім про їхні права й свободи, визначені Конвенцією про права дитини.А на завершення діти  переглянули книжкову виставку «Великі права маленької людини».

Сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.

Немає коментарів:

Дописати коментар