вівторок, 18 лютого 2020 р.

Народознавчий калейдоскоп «Зимових свят чарівна круговерть»


Звичаї народу – це ті прикмети,
по яких розпізнається народ
не тільки в сучасному,
а і в його історичному минулому.
Олекса Воропай

Звичаї, традиції, обряди - це ті неписані закони, якими керуються в найменших щоденних і найбільш усенаціональних справах, у повсякденні та у святкові дні. Це ті найміцніші елементи, що об’єднують окремих людей в один народ, в одну націю! Нині, як і багато століть тому, народні традиції, звичаї, свята є одним з головних чинників відродження українського народу, його національної свідомості та людської гідності, адже в цих життєдайних джерелах – душа народу. Зимовий цикл свят є найбільш популярним і очікуваним в українців. Ці свята є найбільш таємничими, урочистими і «родинними».
 Бібліотека є центром народознавства, таким собі місточком через епохи культури. 15 лютого українці святкують Стрітення. У бібліотеці проведено народознавчий калейдоскоп «Зимових свят чарівна круговерть». Діти співали веснянки й востаннє звучали колядки та щедрівки.
Бібліотекар зазначила, що багатющий скарб звичаїв нашого народу ми отримали в спадок і мусимо зберегти його та нічого не втративши, передати нашим дітям, щоб не перервався зв'язок поколінь, щоб зберегти генетичну пам'ять нашого народу.











1 коментар:

  1. Easy "water hack" burns 2 lbs OVERNIGHT

    Over 160 000 women and men are trying a simple and SECRET "water hack" to drop 2 lbs every night while they sleep.

    It is easy and works with anybody.

    Here are the easy steps for this hack:

    1) Go grab a drinking glass and fill it with water half the way

    2) Now follow this strange HACK

    and you'll become 2 lbs skinnier the very next day!

    ВідповістиВидалити