середу, 29 січня 2020 р.

«Згадаймо юність, що горіла в Крутах» година скорботи


29 січня - 102-річчя бою під Крутами. Це одна із найтрагічніших сторінок в історії України. Молоді юнаки повстали проти більшовицьких загарбників під станцією Крути. У нерівному бою зійшлося дві сили: менша, але мужня і волелюбна, і більша — жорстока і кривава. Українські війська, які складалися зі студентів і учнів старших класів під керівництвом Аверкія Гончаренка, вступили в нерівний бій з більшовицькою Червоною Армією. В умовах відсутності української регулярної армії саме українській молоді довелося стати на захист Батьківщини. Трагічна доля спіткала більшість із них, але померли вони за Україну.
Бій під Крутами – став символом патріотизму і жертовн

ості в боротьбі за незалежну Україну.
Вшануванню пам’яті загиблих під Крутами, бібліотека для дітей Тлумацької
ОТГ провела годину скорботи «Згадаймо юність, що горіла в Крутах». Користувачі підготували коротку історичну довідку про події, які передували битві, про політику тогочасного уряду. Також прозвучали поезії «На Аскольдовій могилі…» П. Тичини, «На могилах» О. Тарнавського, «Крути» М. Лавренка та ін. Бібліотекар наголосила, що ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її. Визначально, що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей, найкращих представників українського студентства.
 До уваги користувачів бібліотеки оформлено перегляд літератури та періодичних видань «Крути – символ національної честі».




1 коментар:

  1. If you're trying hard to lose weight then you certainly have to try this totally brand new custom keto diet.

    To create this keto diet service, certified nutritionists, fitness couches, and professional chefs united to develop keto meal plans that are useful, suitable, cost-efficient, and delicious.

    Since their first launch in early 2019, hundreds of individuals have already transformed their body and health with the benefits a professional keto diet can provide.

    Speaking of benefits; clicking this link, you'll discover eight scientifically-tested ones offered by the keto diet.

    ВідповістиВидалити