пʼятницю, 26 квітня 2019 р.

«Поріс чорнобилем Чорнобиль – бідою нашою поріс»

26 квітня! В пам’яті українського народу це день чорнобильського лиха, болю, суму, і забути це й викреслити із нашої пам’яті – неможливо. Чи доводилось вам бачити землю , на якій ніхто не живе? Хоч ще квітують і родять сади , ніхто не споживає тих гірких плодів , не йде до лісу за цілющими дарами .  Це - земля Чорнобиля , це чорнобильські стежки , зарослі травами , якими рідко коли ступає нога людини.
Чорнобиль ... Слово це стало символом горя і страждань, покинутих домівок, розорених гнізд , здичавілих звірів. Проходять роки після аварії на ЧАЕС, а біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов'язаних зі скорботним часом  ядерного апокаліпсису.
Тож напередодні  річниці у стінах  бібліотеки  для дітей міста Тлумач відбулася година – реквієм під назвою:


«Поріс чорнобилем Чорнобиль – бідою нашою поріс». Вже стало традицією запрошувати на захід ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Цього року ним став Далавурак М.Д., який детальніше розказав про страшні дні 1986 року, також він прочитав власний вірш присвячений трагедії, який викликав сльози у всіх присутніх. Діти зрозуміли що завдяки подвигу ліквідаторів, ціною їхнього життя і здоров’я вдалося врятувати Україну, Європу і світ від ще більш згубних наслідків цієї катастрофи.

Чорнобильська біда надовго залишиться в нашій пам'яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони, які лунатимуть за тими, кого вже немає…

Немає коментарів:

Дописати коментар