понеділок, 11 березня 2019 р.

«Звучи над нашим рідним краєм, безсмертне слово Кобзаря» Поетична година


9 березня 2019 року виповнюється 205 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка - найвідомішого українського поета, письменника, художника, графіка та громадського діяча. Його поезія давно стала нетлінною і важливою частиною духовного єства українського народу. Шевченко для нас –  це не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть. З чого черпають сили й надії. У глибини майбутнього посилав він свої непорушні заповіти синам свого народу.
Напередодні дня народження Тараса Шевченка, у бібліотеці для дітей, було проведено поетичну годину «Звучи над нашим рідним краєм, безсмертне слово Кобзаря». Учні Тлумацької гімназії, що є активними користувачами бібліотеки, для молодших читачів,
(учнів 3 кл. Тлумацької ЗОШ кл.кер. Касінчук Н.Ю.), розповідали про дитячі роки Шевченка, його важку долю, а також читали поезії Шевченка «Садок вишневий коло хати”, “Мені тринадцятий минало”, “Сон”, “І виріс я на чужині”, “Тече вода з-під явора” та ін. Доповнювала захід виставка портрет «Велич Тарасового слова».
Бібліотекарі сподіваються, що той, хто хоч раз доторкнувся серцем до геніальних творів Т.Г.Шевченка, назавжди запам'ятає його пророчі слова і повертатиметься до нього знову і знову, черпаючи з його творів снагу та натхнення, величезну людську мудрість та відкриваючи для себе нові грані таланту та щедрості Кобзаревої душі.


Немає коментарів:

Дописати коментар