вівторок, 22 листопада 2016 р.

День Гідності та Свободи

21 листопада в нашій країні відзначається день Гідності та Свободи. Нажаль в історії України було багато трагічних періодів та подій.
   В наш час в історію увійшла ще одна подія - Майдан, який змінив нашу державу, наш народ, наше життя і свідомість усіх українців. Борців Майдану об'єднало бажання жити у вільній країні, з справедливим та світлим майбутнім. За ці ідеали на Майдані пролилася кров. Так з'явилася Небесна Сотня - це патріоти, які віддали життя за свої переконання.
     Щоб вшанувати героїв Майдану бібліотекарі Тлумацької бібліотеки для дітей оформили виставку – память «Небесна сотня», біля якої проведено поетичну годину «А Сотню Бог вже зустрічав, летіли тихо, хоч Майдан ридав…». Юні користувачі бібліотеки читали поезії народжені Майданом, а бібліотекар розповіла про історичний хід подій, про перші втрати, про нашого краянина – героя Небесної сотні Романа Гурика. В кінці заходу бібліотекар наголосила, що Небесна сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і душевний щем вдячності. Та ця пам’ять і ці почуття будуть тільки відчуттями, якщо ми не плекатимемо щодня, допоки б’ються наші серця, плоди гідні висоти подвигу Героїв Майдану. 


Немає коментарів:

Дописати коментар