вівторок, 18 жовтня 2016 р.

Патріотична година «Повік хай пам’ять не стира, героїв славні імена»


14 жовтня — особливий день, коли переплітаються релігійне та державне, народне та військове. День українського козацтва. Покрова Пресвятої Богородиці. Річниця створення Української Повстанської Армії. До цих подій додалося ще одне: саме 14 жовтня 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ № 806/2014 «Про День захисника України».
З метою вшанування мужніх та героїчних захисників незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій та звитяг українського народу у Тлумацькій бібліотеці для дітей була проведена патріотична година «Повік хай пам’ять не стира, героїв славні імена». Бібліотекар розповіла користувачам бібліотеки про історію свят, а діти читали вірші присвячені героям України. Під час проведення цього заходу присутні  вшанували пам'ять загиблих,  які віддали своє життя за Вільну Україну від найдавніших часів до сьогодення, серед яких, нажаль, є і наші земляки: Михайло Погорєлов, Михайло Шемегінський-Нестерук, Віталій Козак, Андрій Фігурний.
Також бібліотекарі підготували для своїх читачів книжкову викладку літератури «Вони за Україну полягли!», розділи якої - «Горять свічки на серці України», «Закарбовані у вічності» та «УПА – армія нескорених», на яких представлена науково-пізнавальна, історична, художня література на дану тему з фондів нашої книгозбірні.  





Немає коментарів:

Дописати коментар