середу, 23 травня 2018 р.

«Борці за волю й долю України» виставка – репортаж


23 травня - День вшанування Героїв України. День Героїв – це вшанування пам’яті патріотів, які жертовно віддали своє життя служінню українській нації, тих, хто боронив рідну Вітчизну до останнього подиху.  
День Героїв відзначають понад сімдесят років. У суворі роки німецької окупації, у час протибільшовицької збройної боротьби, українці на чолі з ОУН вшановували пам'ять Героїв. У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив відзначити 23 травня як День Героїв.
Воно було покликане відродити в українців героїчний дух минулих поколінь, які дали нашій історії яскраві приклади героїзму лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН.
   В бібліотеці для дітей м.Тлумач, оформлена виставка - репортаж «Борці за волю й долю України», яка більш детально знайомить відвідувачів з подіями та людьми, які дали нашій історії яскраві приклади героїзму: лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН. Окремим розділом на виставці представлені матеріали про новітніх  героїв, які сьогодні віддають свої життя за соборність та незалежність нашо їБатьківщини.
Цей день є символом незборимості української нації.
  


Немає коментарів:

Дописати коментар