четвер, 12 січня 2017 р.

Ювілейна виставка-присвята «Євген Гуцало – неординарна особистість української літератури» (80 років від дня народження)


Від самого народження люди пізнають цей великий, прекрасний, неозорий світ, вчаться жити в ньому так, щоб відчувати гармонію взаємин між людьми і гармонією співіснування з живою природою.
         Письменник самобутнього таланту, один з найбільших ліриків в українській літературі - Євген Гуцало також належить до таких людей.
         Він написав багато оповідань і новел для дітей середнього шкільного віку, прагнув своїми творами відтворити існуючу реальність і виховати з них справжніх людей.
         Бібліотекарі абонементу Тлумацької бібліотеки для дітей влаштували ювілейну виставку-присвяту «Євген Гуцало – неординарна особистість української літератури». Біля виставки з користувачами бібліотеки було проведено бесіду-огляд «До таємниць природи». Діти ознайомилися з книгами Євгена Гуцала – головним героєм, яких є – природа, її найтонші прояви, її краса й таємничість, велич і беззахисність.
         Євген Гуцало писав здебільшого про сільське життя, звідки й черпав духовну енергію, всотував мову Добра. Звертав увагу на психологізм, внутрішній світ людини, на єдність природи й людини, майстерно змалював живий світ природи, його “благодатний” вплив на людину.
Книги Євгена Гуцало вчать цінувати дитячу душу, боротися з лецимірством і страхом, з проявом не людяності і бездушшя. Читаючи його твори  ми відчуваємо справжню музику мистецтва слова, притаманну цьому письменникові.


Немає коментарів:

Дописати коментар