суботу, 1 жовтня 2016 р.

150-ти річчя від дня народження Михайла Грушевського

«Я хочу… жити, 
Щоб працювати,
Страждати і боротись
Разом з вами.»

М. Грушевський

            Михайло Грушевський – Президент Українсько Народної Республіки, фундатор відродження української держави у ХХ столітті, історик із світовим ім’ям. Він був творцем нового українського життя.
Україна шанує М. С Грушевського як суспільно-політичного діяча, що оголосив Українську Центральну Раду, яка проголосила в 1918 році Українську Народну Республіку.
Завдяки йому вперше дізналися, що на землі існує Українська держава Своєю працею М. Грушевський закладав розвалини української державності.
До 150-ти річчя від дня народження Михайла Грушевського Тлумацька бібліотека для дітей влаштувала виставку-портрет «Великий літописець, будівничий нової України». Користувачі бібліотеки мали можливість ознайомитися з літературною спадщиною Грушевського та книгами авторів, які писали про нього.
І сьогодні, коли Україна відновила свою незалежність, ми з пошаною і гордістю згадуємо ім’я першого президента Української Незалежної Республіки – Михайла Грушевського. І розуміємо, що Грушевський був саме такою людиною, яка жила, працювала, страждала і боролася разом зі своїм народом.



Немає коментарів:

Дописати коментар