пʼятницю, 29 січня 2016 р.

Година-пам’яті «І знов під Крутами рясні сніги упали… »



           На Аскольда  могилі поховали їх,
           І хоч народ ще й дотепер закутий,              Та він живе, бо смертю молодих                         Він смерть переборов там,                                     де містечко Крути.
Міра Гармаш
               

         29 січня 1918 року на залізничній станції поблизу селища Крутів горстка молодих українців стала проти більшовицької орди, що сунула на Київ. Ці 300 студентів і учнів виявилися  на той час єдиною армійською силою Української  Народної Республіки, яка стала в оборону українства  від російської навали.
З нагоди цієї дати в Тлумацькій районній бібліотеці для дітей було проведено годину-пам’яті  «І знов під Крутами рясні сніги упали… ». Бібліотекарі розповіли учням про бій під Крутами, де юні хлопчаки не жаліючи свого життя йши за ідею свого народу. Працівники бібліотеки ознайомили  користувачів з літературою книжкових виставок – «Коли стають до зброї діти, народ цей не перемогти», «Борці за волю і долю України».

Хвилиною мовчання помянули героїв, замордованих під Крутами. Минуть роки, століття та пам'ять про юних героїв не згине повік. Будьте ж певні, дорогі, незабутні герої, - ви не загинули марно. Ви житимете віки. Вашим героїзмом пишається незалежна Україна.


Немає коментарів:

Дописати коментар