вівторок, 20 вересня 2016 р.

Книжково-ілюстративна виставка «Мандрівка в золоте королівство осені»

            Довгими журавлиними ключами літо відлетіло у вирій. Настала осінь – пора року, яку часто в народі називають золотою, лагідною, чудовою. Вона ніжно йде нашим краєм, як чарівна музика. Коли спостерігаєш за золотою осінню в ці ясні осінні дні, то найглибше відчуваєш її красу та замріяність. У ній поєднюються згадка про тепло літечка, чарівність барв рідного краю з першими подихами холоду і загадковістю осінньої мелодії.
В Тлумацькій бібліотеці для дітей влаштовано книжково-ілюстративну виставку «Мандрівка в золоте королівство осені». Бібліотекарі ознайомили маленьких читачів з літературою українських письменників, в яких йдеться про золоту красуню осінь, красу осіннього лісу, як розрізняти отруйні та їстівні гриби, ознайомили з прислів’ями, приказками, загадками, народними прикметами про одну з найулюбленіших в народі пір року – осінь.


вівторок, 13 вересня 2016 р.

З нагоди 85-ти річчя від дня народження Бориса Харчука в Тлумацькій бібліотеці для дітей.


Кожен справжній письменник – загадка Читаючи книги Бориса Харчука не раз задумуєшся : «Як народилися в уяві картини і люди, що про них він розповів у своїх книгах? Хто надарував хистом бачити в світі те, чого не дано бачити іншим?»  – і ще багато таких запитань народжує кожна зустріч із талановитою книгою. 
З нагоди 85-ти річчя від дня народження визначного майстра сучасної української прози - Бориса Харчука в Тлумацькій  бібліотеці для дітей влаштовано викладку літератури «Борис Харчук – майстер українського слова». Працівники бібліотеки провели обговорення книги Бориса Харчука «Горохове чудо». Діти з великим задоволенням висловлювали свої враження про книгу, також ознайомилися з іншими літературними творами письменника. Дізналися про життя дітей в різні роки війни, про їхню чесність, мужність, готовність до самопожертви  в ім’я інших.
Борис Харчук завжди хотів, щоб ми завжди пам’ятали, що без рідного слова світ для нас німий і ми в ньому німі.

Пам’ятаймо про це. Бережім рідне слово і воно завжди відкриватиме у собі найбільшу таїну – сотворіння світу.



четвер, 1 вересня 2016 р.

1 вересня – день знань

1 ВЕРЕСНЯ  -  День знань - особливе свято! Завжди яскраве, насичене емоційністю та хвилюючою атмосферою. Згадку про свій перший дзвоник та перший урок, кожен із учнів, пронесе через усе своє життя, тому є дуже важливим наповнити його приємними враженнями і корисною інформацією.  Цьогоріч, перший урок для учнів молодших класів був присвячений  25 – річниці незалежності України.          
      Бібліотекарі Тлумацької районної бібліотеки для дітей разом із класним керівником 4-Б класу М.І. Іваньо провели перший урок  «Пишаюсь тобою, Україно!». Основним завданням і метою було: ознайомити учнів з основними культурними здобутками, національними цінностями та досягненнями України, виховати почуття патріотизму, почуття національної гордості за свою Батьківщину та людей, які своєю працею прославляли Україну.