четвер, 25 лютого 2016 р.

Виставка-портрет «Із мого серця квіти виростають»

25 лютого 2016 року минає 145 років від дня народження визначної української поетеси Лесі Українки.
Імя поетеси овіяне всенародною любовю. Це була людина виняткової мужності і принциповості, духовної краси і мистецького обдарування. Її талант виявився у багатьох різновидах літературної праці – поезії, драматургії, прозі, літературній критиці і публіцистиці, перекладацькій роботі і фольклористиці.
З нагоди цієї дати в Тлумацькій бібліотеці  для дітей  було оформлено виставку-портрет «Із мого серця квіти виростають» біля якої проводилось літературне читання «Лесине слово» для учнів 1-9 класів. Користувачі бібліотеки  читали вірші письменниці, розповідали цікаві історії з життя поетеси.
Леся Українка відома не лише в Україні, а і за її межами. Нині твори поетеси читають на різних континентах, видаються мовами багатьох народів світу.


четвер, 18 лютого 2016 р.

Година пам’яті «Небесна Сотня у вирій відлетіла»

Сьогодні минає два роки після масового розстрілу активістів Євромайдану в Києві, під час якого, від рук снайперів загинули більше сотні людей та кількасот отримали вогнепальне поранення, весь український народ в жалобі і вшановує пам'ять Героїв Майдану.
Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі. І за цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. І більшість із них – молоді, сильні. Ті, що тільки починали жити.
Щоб пом’янути та вшанувати героїв Небесної Сотні працівники районної бібліотеки для дітей Тлумацької ЦБС провели годину пам’яті «Небесна Сотня у  вирій відлетіла», яку розпочали хвилиною мовчання.
Читачі бібліотеки учні 3-А, 3-Б класу (класні наставники Олійник Л.М., та Іваньо М.І.) читали вірші присвячені Героям Революції Гідності.
Годину  памяті завершили ходою до пам’ятника «Борцям за волю і долю України», промовили господню молитву «Отче Наш» біля підніжжя поставили запалені свічки. Хай вони зігрівають і оплакують славних синів і дочок України, Героїв Небесної Сотні.
Нехай же вам, герої, віддає
Святий Петро ключі від того раю,
Де убієнний ангелом стає,
Бо він герой. Герої не вмирають.
Герої не вмирають. Просто йдуть

З Майдану в небо.






понеділок, 15 лютого 2016 р.

Година духовності «Від Різдва Христового до Стрітеня Господнього»

Найважливішою подією лютого, у церковному календарі,  є свято Стрітеня Господнє, яке всі християни відзначають 15 лютого в пам'ять про зустріч Праведника Симеона з Господом і символізує зустріч Старого і Нового Заповітів.
Тлумацька районна бібліотека для дітей влаштувала книжкову виставку «Стрітеня Господнє» та провела годину духовності «Від Різдва Христового до Стрітеня Господнього».
У святково прибраному залі користувачі бібліотеки, учні 4-А класу (класний наставник Перегінчук З.Г., вчитель української мови Сова М.М.) співали, колядували, читали вірші, запалили Стрітенську свічку від свічечки привезеної зі святого міста Єрусалим.
Бібліотекар Присяжнюк В.Ю. провела огляд книг: «Звичаї.Обряди.Традиції».



               

Акція «Повертайся живим»

   
Учні 6-Б класу Тлумацької ЗОШ (класний наставник Базавляк Л.Є) взяли участь в Акції «Повертайся живим», яку провели працівники Тлумацької районної бібліотеки для дітей.
    Діти з любов’ю виготовляли валентинки-сердечка кольору Українського Прапора на яких писали свої побажання Воїнам АТО: бути здоровими, неушкодженими повернутися до рідного дому.
Дякую Тобі, солдате,
Що ми можем мирно спати.
За любов до Батьківщини,
Що зоветься – Україна
    Зроблені сердечка та гостинці для Воїнів АТО передали волонтеру Благодійного фонду оборони Тлумаччини Наталії Нищук.