четвер, 29 січня 2015 р.

Відзначення 85-тиліття українського дитячого письменника Всеволода Нестайка

Всеволод Нестайко належить до тих письменників, які пишуть не тільки повчально, а й цікаво і весело. Він на все життя зберіг здатність радіти і щедро дарувати радість іншим. Це справжній дитячий письменник. Його світ – тонкий візерунок дитячої казки, сплетений із тисячі чарівних образів і найдивовижніших створінь. Його світ – ніби золотаве мереживо сяйва кожного з нових поколінь. Здається, він говорить тими самими словами і малює тими самими пензлями, що й сотні інших письменників і казкарів, але чомусь його творів не можна випустити з рук, не дочитавши до кінця. У літературний світ дитячого письменника потрапили маленькі користувачі Тлумацької бібліотеки для дітей, побувавши на літературній мандрівці «По слідах книжкових героїв Всеволода Нестайка». Вони ознайомилися з цікавими книгами про життя сучасної школи, про веселі учнівські пригоди, про виховання почуття товариськості та взаємодопомоги, про веселі, дотепні пригоди й чарівні перетворення в Країні Сонячних зайчиків. Всеволод Нестайко своїми веселими, дотепними і щедрими повістями-казками радує вже не одне покоління читачів, бо він улюблений письменник не лише дітей України, а й дітей багатьох країн світу. Тож поспішайте до бібліотеки, щоб познайомитися з героями його книг. Через пригоди, які трапляються з друзями, ви пізнаєте, що таке людська гідність, чесність і дружба.


День пам'яті героїв Крут

 Серед героїчних сторінок нашого недавнього минулого вибивається на перше місце коротке слово «Крути». 29 січня минає 97 років з того дня, коли крутянські герої вступили в нерівний бій за українську націю, за її державність, за столицю Київ.Цій даті в районній бібліотеці для дітей влаштували виставку-спомин «Вони за Україну полягли», біля якої з користувачами-учнями провели годину-пам’яті «На Аскольдовій могилі український цвіт». Не можна викреслити з пам’яті людської той великий та безсмертний подвиг юних студентів, що захищали українську державність, поклавши на її вівтар найцінніше – власне життя. «Нема любові понад ту, Що окропила кров’ю Крути. І ту гарячу кров святу Землі вкраїнській – не забути!».

              
 



четвер, 22 січня 2015 р.

Різдвяний затишок


Різдвяний затишок, Різдво.
Стоїть ялинка непорушно,
Чудовий  день, усі довкола в мирі,
Неначе ангел поряд пролетів.

Різдво – це родинне свято, сповнене дива та душевного тепла, коли найближчі люди збираються у родинному колі.
Тож під час зимових канікул свою бібліотечну родину збирала бібліотека, провівши ряд масових заходів.
Користувачі бібліотеки, учні школи, класні керівники Трак Г.В., Рибак Г.В., Перегінчук З.Г., учні гімназії класний керівник Шофінець І.В.  та гості міста Тлумача, які на канікулах відвідують своїх рідних, брали активну участь у конкурсах, співочому майстер-класі «Різдвяна коляда» та майстер-класі «Робимо янголятко», віншуванні «Світла радість Різдвяного дива».
На Старий Новий рік засівали зерном на добро, на здоров’я, щедрували, декламували вірші про чудову зимову пору, дякували Богу за його милість.
Біля книжкової виставки «Світло Божої любові» бібліотекарі презентували книги духовної тематики та провели Різдвяні читання «Таємниці різдвяного свята» за книгами: М. Черемшини «Сльоза», і М. Качмар «Івасикове зерно».
Тож надіємось, що посіяне духовне зерно залишиться в дитячих серцях тп проросте добрим сходом у їхніх маленьких душах.